Wat is een sim only abonnement?

sim only abonnement

Ben je op zoek naar een sim only abonnement, of wil je eerst meer weten over wat het precies inhoudt? Een sim only abonnement zit eigenlijk op een heel eenvoudige manier in elkaar. Je sluit een abonnement af bij een van de providers, om vervolgens gebruik te maken van een mobiele telefoon die je al hebt of die je los aankoopt. Een sim only abonnement kun je zelf samenstellen door te kiezen voor een aantal belminuten, sms’jes en MB’s internet. Eventueel kan je jouw sim only ook combineren met een goedkoop alles in 1 pakket . Je krijgt dan mogelijk korting op je factuur of gratis extra’s zoals data of tv-zenders.

Abonnement zonder telefoon

Met een sim only abonnement kies je voor een abonnement, zonder dat je daarbij een telefoon bij de provider aanschaft. Aangezien de prijs van de telefoon normaal gesproken in de abonnementsprijs zit inbegrepen betaal je doorgaans een scherpe prijs. Het is goed mogelijk om voor €10 of €20 per maand een abonnement af te sluiten, waarmee je de beschikking krijgt over een groot aantal belminuten. Je dient binnen een sim only abonnement uiteraard zelf voor een mobiele telefoon te zorgen, die je al hebt liggen of die je (simlockvrij) los aankoopt.

Sim only abonnement samenstellen

Je kunt een sim only abonnement zelf samenstellen, aangezien je kunt kiezen uit een aantal belminuten, een aantal SMS’jes en het aantal MB’s aan internet dat je graag wilt gebruiken. Kies voor een van de pakketten die er beschikbaar zijn, of kies een provider als Simpel, Simyo of Tele2 waar je de abonnementen helemaal zelf kunt samenstellen. Een sim only abonnement is wat dat betreft een heel flexibele vorm van bellen, waarbij je betaalt voor de diensten waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt.

Sim only internet

Wil je sim only internet afsluiten en ben je op zoek naar de mogelijkheden? Zorg ervoor dat je voldoende MB’s tot je beschikking hebt, maar dat daarnaast ook de snelheid van het mobiele internet past bij je wensen.

Aantal MB’s sim only internet

Het aantal MB’s aan sim only internet bepaalt in hoeverre je er onbeperkt gebruik van kunt maken. Haal je af en toe je mail op en bekijk je wel eens een mobiele pagina? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan 100 of 250MB per maand. Als je wat vaker mail bekijkt en je het ook leuk vindt om af en toe eens internetradio te luisteren of een app te downloaden wanneer je onderweg bent, is het verstandig om 500MB internet af te nemen. De zwaarste gebruikers kiezen 1000MB internet of meer. Deze hoeveelheden aan sim only internet zijn geschikt voor mobiele bellers die graag video’s bekijken en veel muziek streamen. Bekijk ook het Tele2 Mobiel Data Advies.

Snelheid van sim only internet

Houd niet alleen rekening met het aantal MB’s aan sim only internet dat je tot je beschikking hebt, maar kijk daarnaast ook goed naar de snelheid die men zal leveren. Een snelheid van 2mbps (ongeveer 250KB/s) is voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Het is binnen de HSDPA standaarden echter mogelijk om gebruik te maken van sim only internet met een snelheid tot 7,2mbs (ongeveer 900 KB/s). Met de nieuwe LTE-standaarden is het zelfs mogelijk om nog veel sneller sim only internet af te nemen, al loopt de prijs natuurlijk op wanneer je kiest voor een hogere snelheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>