Micro simkaart

Iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon kan alleen internetten of bellen als de mobiele telefoon aan een netwerk is toegewezen. Dit gebeurt met behulp van een SIM-kaart. Door de technische vooruitgang en kleinere terminals wordt het gebruik van kleinere kaarten ook steeds belangrijker, zodat de micro-SIM kaart zijn voorganger, de mini-SIM kaart, heeft vervangen, en nu zelf wordt vervangen door de nog kleinere nano-SIM kaart. Alle SIM-kaarten – ongeacht de grootte – bevatten alle relevante gegevens in opgeslagen vorm. Micro-SIM kaarten bieden in geen geval minder prestaties of toepassingsmogelijkheden dan de “traditionele” SIM-kaarten. De opslag van gegevens wordt mogelijk gemaakt door een chip op de microsimkaart.

Apple als bedenker van de microsimkaart

Het is niet verwonderlijk dat micro- en ook nano-simkaarten steeds populairder worden, want een van de belangrijkste fabrikanten van moderne mobiele telefoons is verantwoordelijk voor de opkomst van deze prepaid simkaarten. De reden hiervoor is vooral de marktintroductie van de iPhone en de iPad. De vorige kaartmodellen waren een beetje te groot voor deze kleine apparaten. De micro-SIM kaart is ook zeker niet het einde van de ontwikkeling – de kleinste variant, de nano-SIM kaart, is nog bijna 40 procent kleiner. Het is al lang niet meer alleen Apple die zich richt op het gebruik van micro-SIM kaarten. Andere providers bieden nu ook deze kleinere kaarten aan om de geboekte tarieven te activeren, zodat in principe elke gebruiker de juiste kaart voor zijn of haar behoeften kan aanschaffen. De standaardmaat is 15 * 12 mm.

SIM-kaart wordt micro-SIM-kaart

Het is ook interessant op te merken dat micro-SIM kaarten niet altijd als zodanig geleverd hoeven te worden. Ze worden vaak verzonden als normale SIM-kaarten om compatibiliteit en eventueel gebruik in andere apparaten mogelijk te maken. Het formaat veranderen is meestal eenvoudig. Het is net zo goed mogelijk om de kaart uit te breken als om hem uit te knippen met behulp van een perforator. Dit kost slechts een paar euro en garandeert schoon en veilig stansen uit de mal. De resten van de knip mogen echter niet worden weggegooid om zo nodig van de micro-simkaart weer een prepaid simkaart te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>