Telefoon kapot, wat nu?

iphone 7

Is jouw telefoon stuk gegaan omdat je hem hebt laten vallen? Of is er misschien sprake van waterschade? Een mobiele telefoon kun je tegenwoordig niet missen, daarom is het handig om bij problemen zo snel mogelijk te kiezen voor een reparatie. Als het toestel eigenlijk al aan vervanging toe was kun je hem vervangen, of je kies voor een tijdelijke vervanging tot je oude toestel weer gerepareerd is. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Waterschade

Heb je je gloednieuwe telefoon per ongeluk in water laten vallen? Het kan gebeuren; je zit op de wc en ineens merk je dat je telefoon nog in je broekzak zat. Of misschien glijd hij uit je handen terwijl je in bad een filmpje aan het kijken was. Hoe het ook gebeurt, het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Allereerst is het handig om zoveel mogelijk water van het toestel te verwijderen door te schudden of te blazen. Om ervoor te zorgen dat je telefoon opdroogt, kun je hem licht verwarmen. Niet te veel, omdat hij anders té warm wordt. Doet je telefoon het nog steeds niet? Dan kun je hem beter laten repareren door een professional.

Laten repareren

Een iPhone reparatie kan jouw telefoon redden, bij waterschade, barsten in het scherm of hardware problemen. Veel telefoons zijn nog prima te gebruiken als ze zijn gerepareerd omdat de onderdelen kunnen worden vervangen. De kosten hiervan zijn vaak afhankelijk van het probleem en het type telefoon waar je mee te maken hebt. Ook betaal je vaak extra kosten voor bijvoorbeeld een spoed reparatie. Veel mensen kiezen voor een nieuwe telefoon als hun oude mobiel stuk is, maar veel is te repareren. Zo zijn refurbished telefoons ook vaak opgeknapte toestellen die het gewoon prima doen. Zoek een reparatie bedrijf bij jou in de buurt, zoals in Almere en omgeving. Hiermee voorkom je dat je je telefoon nog moet opsturen.

Vervanging en tijdelijke oplossing

Als je op zoek bent naar vervanging dan kun je ervoor kiezen om te gaan voor hetzelfde model telefoon als dat je nu hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een nieuwer model of een ander merk. Misschien merk je dat je wel erg vaak problemen ervaart met je telefoon of laat je hem gewoon te vaak vallen. Er zijn telefoons verkrijgbaar die waterproof zijn of een extra dik scherm hebben. Bij barsten kun je natuurlijk ook een glasplaatje laten plaatsen over je telefoon, dan gaat hij ook minder snel stuk. Heb je jouw telefoon naar een reparatiebedrijf gebracht? Dan zul je moeten wachten tot je toestel gemaakt is. In de tussentijd kun je misschien een oud toestel gebruiken, er eentje lenen van iemand of een goedkope telefoon kopen. Als het gaat om enkele dagen dan kun je gebruik maken van een laptop of tablet. 

Conclusie

Het laten repareren van je telefoon is een goed idee, het bespaart je namelijk een hoop geld. Nieuwe telefoons kunnen namelijk aardig wat geld kosten en meestal werkt je toestel weer naar behoren zodra hij is gemaakt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>